Nyhetsbrev 2 2017 – O-ringen i Arvika 

Ingen har väl missat att O-ringen i år kommer att hållas i Arvika, 22-28 juli. Vi har träffat Christina Gabrielsson, generalsekretatare för O-ringen 2017 för att höra hur läget är.

O-ringen närmar sig med stormsteg – hur känns det nu?

Det är precis en månad kvar och det är lite pirrigt. I nuläget är det 11 000 anmälda men många anmäler sig på plats. Det förväntas komma cirka 17 000 deltagare.

Vad ser du mest fram emot att visa upp under veckan?

Vi är stolta över att vi har så fin orienteringsterräng och natur. Vi har riktigt fina miljöer runtom i Värmland. Folk kommer hit och tävlar men också för att ha semester och unna sig.

Vi önskar O-ringen stort lycka till med arrangemanget!
 Läs mer

 

Glad midsommar önskar Elin med personal

Nyhetsbrev 1 2017 – Tillbakablick på ett toppenår

2016 började med att det skedde en förändring i ägarskapet för Arvika Hamam. Stefan Ahlmark klev in som delägare på 50% tillsammans med mig. Ett samarbete som visade sig vara väldigt lyckat, bl.a.

”…ett samarbete som visade sig väldigt lyckat, tack vare olika bakgrunder och…”

tack vare våra olika bakgrunder och erfarenheter. Nyheten presenterade vi i samband med Företagssalongen i början av februari och vi fick många nyfikna frågor.

Under våren jobbade vi med att sätta värdegrund, vision, strategi och marknadsföring m.m. Ett tidskrävande jobb som vi verkligen kan se gett resultat. Grunden lades 2016 och nu handlar det om att underhålla och verkställa, reflektera och utvärdera.

Det har även hänt en hel del digitalt med Arvika Hamam: Uppfräschning av hemsidan och release av vår webshop. Något vi kommer jobba ännu mer aktivt med under 2017. Likaså kundklubben ”Hamam för Dig”.

Sommaren användes för renovering inne på hamamet – men också välbehövlig semester. Under sensommaren bloggade jag under en vecka för Lokallojal Värmland där jag berättade om min kärlek till entreprenörskap, Värmland och Arvika Hamam.

Hösten är alltid en härlig årstid i vår verksamhet. Det är lite som att påbörja ett nytt år. Den här hösten ökade vi verksamheten kring behandlingar i form av ekologisk hudvård, koppning och lymfmassage – något som har varit väldigt uppskattat av våra kunder.

Flera tidningar valde att uppmärksamma Arvika Hamam under 2016. Senast ut var Värmlands Affärer som i sitt decembernummer skrev om ”högtryck på Arvika Hamam”. Även Vision Värmland, Värmlandsbygden, Arvika Nyheter och VF gjorde reportage.

Jag vill också ge en eloge till min mentor Kjell-Arne Edvinsson som varit en viktig person under året. Hans främsta uppgifter har varit att ge mig nya synvinklar, påmint mig om tålamod samt hejat på – men även lärt mig att bromsa. En tuff men ödmjuk människa som jag är glad att jag fått lära känna.

Jag är också riktigt stolt över att ha ett så härligt team på Arvika Hamam. För mig är nöjd personal lika viktigt som nöjd kund. Kvalitet inifrån och ut. Tillsammans gjorde vi ”all time high” i december och toppade försäljningen. Riktigt kul!

Hej då 2016 och hej 2017. Tusen tack alla kunder, gäster, följare, gillare. Vi återkommer redan nästa nyhetsbrev med spännande nyheter.

Bästa hälsningar Elin Tienvieri, vd Arvika Hamam

Nyhetsbrev 16 – Massage på jobbet – så här

När ni vill ge er personal det där lilla extra och erbjuda massage på jobbet, kan vi göra det enkelt för er. Förutom att vi kommer ut till ert företag och utför massagen, sköter vi koordinering och bokning med

” regelbunden massage är ett enkelt sätt att stärka immunförsvaret och återhämta sig”

personalen. För att det skall bli effektivt och er tid istället skall kunna ägnas åt massagens positiva effekter.

Ni väljer om personalen själva skall betala massagen eller om företaget t.ex. beviljar bruttolöneavdrag för att täcka kostnaden. Eller om företaget istället har friskvårdsbidrag som personalen kan nyttja. Självklart har vi med massagebänk och handdukar. Allt för en trivsam och avkopplande stund.

Kontakta oss gärna för dialog och prisförslag.

Nyhet – Ekologisk hudvård

Som du kanske har läst börjar vi på Arvika Hamam nu med ekologisk hudvård. Nu kör vi inspirationskvällar med tema eko hudvård.

”vi bjuder in till inspirationskvällar för kvinnor med tema eko hudvård”

Vår nya duktiga hudvårdsterapeut Helena Helles berättar om fördelar med ekologisk hudvård och hur du bäst tar hand om din hud. Självklart ingår hamam-bad. Förbered dig på en kväll med värme, ånga och underbar avslappning där du får tillfälle att ta hand om dig själv.

Detta får du för 195 kr:
– Inspirationsföreläsning med Helena Helles, ekologisk hudvårsterapeut
– Hamam-bad
– Goodiebag (värde minst 99 kr)
– Välkomstdrink och mynta-te
– Senaste nytt och bra rabatter alla behandlingar som bokas
– … Och en annorlunda och mysig kväll!
.

Nyhetsbrev 15 – Kampanj lymfmassage

Vår fantastiska expert på Lymfmassage Helena, utbildad vid Axelsons, bjuder in till ett kampanjerbjudande på sina behandlingar.

” lymfmassage hjälper kroppen att få igång flödet och balansera”

Massageformen är en enkelt och välkänd metod som passar alla. Den stimulerar lymfsystemet att öka transporten av överskottsvätska och slaggprodukter ut ur kroppen – ett sätt att rena och detoxa. Massagen består av strykningar, djupandning och lätta tryck i lymfsystemets riktning. Ibland djupare grepp för att lösa upp stopp och fibroser. Olika tecken på ett trögt och belastat lymfsystem kan bl.a. vara svullnad, smärta, stelhet, restless legs och viktökning. Lymfmassage hjälper kroppen att få igång flödet och balansera.

Vår duktiga lymfmassör Helena är utbildad vid Axelsons. Läs mer om våra kampanjpriser under Lymfmassage genom att klicka här >>

Nyhetsbrev 14 – Tillgänglig och lanserad!

Arvika Hamams webbshop är lanserad och du kan nu enkelt få tag i produkter som är vänliga mot kropp och själ. Produkterna är i hög grad tillverkade i Värmland. Många är ekologiska.

” produkter från KaliFlower, Klässbols Linneväveri,
Rawchokladfabriken mm”

Det finns en del nyheter i sortimentet och vi kommer under hösten att fortsätta att ta in fler produkter från kvalitetsstarka leverantörer. Redan från start har vi produktserier från KaliFlower Organics, Klässbols Linneväveri och Rawchokladfabriken. Samt några andra varumärken.

Under hösten kommer vi nu att arbeta för att successivt utöka produktutbudet. Hela tiden med fokus på det miljövänliga och välgörande för dig.

Arvika Hamam kommer ut till ert företag

Massage II ljusEn viktig del i vår verksamhet är att bidra till ditt välmående. Vi gör det bl.a. genom massagebehandlingar. För att du lättare skall kunna hantera en stressig vardag. Känna dig avspänd. Slippa muskel- och spänningsvärk.

För att underlätta för både företaget och den anställde, kommer vi ut till arbetsplatsen och utför behandlingar på plats. Företaget kan välja om man vill stå för kostnaden för behandling eller om den anställde själv skall betala. Eller om man t.ex. löser det med ett fördelaktigt bruttolöneavdrag. Vi på Arvika Hamam sköter både koordinering och bokning direkt med de anställda. Kontakta oss gärna för mer information!

Ett stort tack till er alla

Ett stort tack till er alla som besökte oss i vår monter på Företagssalongen i Karlstad förra veckan! Vår tävling var mycket populär och vi kommer inom kort att dra vinnarna.

Nyhetsbrev 13 – Nyheter inom behandlingar

Koppning är en alternativmedicinsk metod som använts i flera tusen år inom den kinesiska medicinen för att bota sjukdomar och lindra värk.

”välgörande Koppningsmassage på Arvika Hamam från 1 september i år”

Med hjälp av sugkoppar bildas ett undertryck vilket påverkar bindväven och underhuden samt blod- och lymfcirkulationen. På senare tid har metoden även slagit igenom här i västvärlden. Koppningsmassage är en kombination av svensk klassisk massage och 5.000-årig kinesisk koppningsteknik. Ett effektivt sätt att komma åt långvariga muskelspänningar.

Koppningsmassage är immunförsvarsstärkande bindvävsmassage som ger utrensning av slaggprodukter. Metoden har också positiva effekter på celluliter, fettsmältning, ärrbildning, hudsprickor, bristningar och antirynkbehandling. Blodcirkulationen ökar, spänningar i muskler kan släppa och slaggprodukter rensas ut.

Koppning liknar djup bindvävs/fasciamassage genom att slaggprodukter i underhuden frisätts och stela muskelpartier mjuknar. Dessa stela partier uppkommer av att fascian, som omsluter alla muskler, klibbar ihop vid för lite aktivitet. Genom rörelse och massage kan denna stelhet lösas upp så att muskler återigen kan glida mot varandra lätt och smidigt, utan att klibba fast.

Massagen har även en avslappnande effekt eftersom även nervsystemet påverkas och därmed gör så att spänningar reduceras.

En stund för dina sinnen

I höst kommer vi även att erbjuda en avslappnande härlig Aromamassage. Aromamassage är en mjuk massage med eteriska oljor för att stimulera huden och doftsinnet. En rofylld massage med fokus på avslappning.

Vi använder olika eteriska oljor beroende på vilken effekt du vill uppnå. Ofta förekommande oljor är lavendel (för avstressande effekt) och rosmarin (som värmande och för ökad blodcirkulation).

Elin bloggar på LokalLojal 

LokalLojal är en gemensam rörelse för ett livskraftigt och levande Värmland. Under varsin vecka delar LokalLojals bloggare med sig av sin syn på hur det är att leva och verka här i Värmland.

”vecka 35 har turen kommit till Arvika Hamams vd/delägare Elin Tienvieri”

Exempel på tidigare bloggare är Landshövdingen Kenneth Johansson, Oscar Magnusson vd/ägare till Sliperiet, musikern och skådespelaren Johan Östling, Linda Take vd Westmatic mfl. Och nu har turen kommit till Arvika Hamams vd/delägare Elin Tienvieri. Följ hennes, och de tidigare bloggarnas, inlägg och dela gärna de tankar och idéer du gillar i dina egna kanaler på sociala medier.

Nyhetsbrev 12 – Webbshopen lanseras 1 september

1 september slår vi upp portarna till vår fräscha webshop! Den kommer att innehålla ett härligt utbud av bl.a. lyxiga ekologiska hudvårdsprodukter, rawchoklad, presentkort och några spännande samarbeten som vi kommer att avslöja när det närmar sig.

Vi är just nu uppe i renoveringsarbete av bad/bastu-avdelningen på Arvika Hamam och kommer därför att hålla stängt till och med 31/8. 1 september öppnar vi igen för säsongen och inleder med badkväll för kvinnor. Dock har vi öppet både juni och augusti för behandlingar.

”tänk på att vi har öppet hela juni och augusti för behandlingar” 

Precis som när det gäller allt annat inom Arvika Hamam, är vi mycket noga med att alla produkter på webben håller högsta kvalitet, är miljövänliga samt vänliga mot kropp och själ. Förutom de produkter ni kunnat köpa sedan tidigare på Hamamet i Arvika kommer vi även att ha en del nya produkter. Även från andra leverantörer.

Vi ser fram mot uppstarten av webbshopen och hoppas att ni ger oss mycket feedback så att vi hela tiden kan förbättra oss och bli ännu lite bättre för var dag.

Ytterligare fokus på företag

Att hyra hela Arvika Hamam några timmar är ett populärt alternativ när man vill göra något för sina anställda. En stunds avkoppling i den stressiga vardagen skapar känslan av att återfå balans och harmoni.

”ett populärt alternativ när man vill ha något välgörande för sina anställda – med möjlighet till övernattning på Scandic Statt”

Att i ett slutet sällskap kunna växla mellan Hamamets olika stationer, bada, basta, sitta i salt fotbad, ligga på den varma stenhällen och titta upp på den belysta ’stjärnhimmelen’ är egentligen den finaste upplevelsen av Arvika Hamam. Lägger ni till möjligheten att få en stunds massage från våra fantastiskt duktiga massörer, brukar det alltid kännas extra lyxigt.

Tänk också på att vi har jättebra avtal med fina Hotell Scandic Statt här i Arvika. På så sätt kan ni kombinera Hamambesöket med övernattning och middag. Eller ta ett helt konferenspaket.

Nyhetsbrev 11 – Sommaröppet 2016

Snart är det dags för våra sommartider då vi även gör en total översyn av Arvika Hamam, servar anläggningen och utför planerat underhåll. Så passa på nu att att göra ett sista Hamambesök innan sommaren – för att tvaga och skrubba kroppen ordentligt så att solbrännan får bra fäste.

”så har vi öppet hela juni och augusti för behandlingar” 

Även om själva baddelarna håller stängt under perioden 5/6 till 31/8 så har vi öppet hela juni och augusti för behandlingar. Det gäller både massage och spirituella behandlingar. Läs mer om oss >

Genuint Värmländskt

I hjärtat av Värmland i de friska skogarna ligger vackra Arvika. Hela Arvika Hamam består av inredning och detaljer från trakten som med konstnärlig omsorg återbrukats och kombinerats ihop till ett turkiskt hamam på Värmländskt vis.

”i hjärtat av Värmland i de friska skogarna ligger vackra Arvika”

Sedan våren 2016 har vi även ekologiska hudvårdsprodukter i shopen på Hamam. Produkter som är tillverkade för hand i Arvikatrakten. Fyllda med näring för dig och din huds välmående. Nyligen tog vi även in fantastisk rawchoklad i sortimentet. Rawchoklad som även den är tilllverkad i Arvika. En choklad som tar tillvara naturliga aromer och smakämnen. Helt utan konstiga tillsatser. Prova dem. Du också.